vineri, 9 august 2013

Avantajele becurilor led

In viitorul apropiat, sistemele de iluminat cu LED-uri vor fi suficient de ieftine si vor putea inlocui in totalitate sistemele de iluminat cu becuri incandescente pentru utilizarea de zi cu zi in case, birouri, curti, gradini si spatii publice.

Avantajele becurilor cu led
Durata de viata pentru becurile economice cu led-uri este de 100.000 de ore, 11 ani de functionare continua sau 22 de ani pentru o functionare de aproximativ 50%. Durata de functionare a unui bec cu led este mult mai mare decat durata de viata a unui bec incandescent, care se incadreaza undeva la 5000 de ore.

Daca in unele incaperi ale locuintelor exista locuri greu accesibile este recomandat sa inlocuiti vechile becuri incandescente cu becuri led, deoarece nu o sa fiti nevoiti sa le schimbati des.

Desi becurile economice cu led sunt mai scumpe fata de becurile traditionale incandescente, costurile se pot amortiza in timp deoarece facturile pentru energia electrica vor fi mai mici. Mai ales daca exista un numar mare de becuri in casele, birourile sau gradinile dumneavoastra este recomandat sa utilizati becuri led deoarece nu o sa mai cheltuiti bani pentru inlocuirea lor, ca in cazul becurilor incandescente.

Un circuit LED se apropie la un randament de 80%, ceea ce inseamna ca 80% din energia electrica este convertita in energie luminoasa si restul de 20% se pierde ca energie termica. Becurile incandescente dau un randament de aproximativ 20%, asta inseamna ca 80% din energia electrica se pierde sub forma de caldura.

Pentru mai multe detalii despre aceste sisteme economice de iluminat cu becuri led nu ezitati sa contactati un specialist.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu